SUND VILJE - HELE VEJEN

SUND VILJE - HELE VEJEN
 - fra Horsens til Paris - 
Foto: Lars Juul Nielsen

Hver sommer drager tusindvis af danskere på cykel mod byernes by - Paris.
Og denne sommer var ingen undtagelse, heller ikke for den Horsens-baserede gruppe Sund Vilje.

Konceptet bag Sund Vilje er det samme som første år gruppen tog turen mod Paris:
10 erfarne mentorer hjælper 10 helt uerfarne ryttere med at lære at cykle, så de kan smide eventuelle ekstra kilo og få taget starten til en sundere livsstil.

Men de 1.220 kilometer ned gennem Europa kræver sin energi, så efter et veloverstående "kagebord" drager de 20 ryttere afsted på første etape fra Horsens til Flensborg.

Mens de fleste af rytterne har fået lagt mellem 2.500 og 4.000 kilometer i benene inden turens afgang, så er det altså en anden sag at skulle sætte sig i sadlen dag på dag i takt med at benene bliver trættere og trættere...

Jan Sørensen er en af de erfarne ryttere og har med 2 foregående Paris-ture taget rollen som mentor og vejkaptajn på dagens etape - turens længste på 210 km.

Team Sund Vilje kører som mange af de andre danske grupper gennem Holland, hvilket byder på både klassiske brostensstykker, hollandske møller og naturligvis lidt regn... 

Efter et bad og en velfortjent overnatning i idylliske omgivelser er det endnu engang tid til at trække i et sæt nyvasket cykeltøj.
Og blot det at være kommet til Frankrig bringer det gode humør og ny energi frem i de nu så trætte ryttere.

Netop nu - hvor de tunge ben vejer mere end det gode humor, er det viljen der skal bringe rytterne det sidste stykke til Paris.
Det er nu, konceptet bag projektet skal stå sin prøve - her mentorerne skal træde til og guide/hjælpe de nye ryttere, når kæde strammer.

Paris nærmer sig.
Alle ryttere der kan prøvet at køre ind i Paris har denne helt specielle fornemmelse i kroppen - jeg gjorde det.
Og denne fornemmelse har rytterne fra Sund Vilje til fælles med rytterne fra det netop overstående Tour de France.

Paris dufter helt speciel på sådan en dag...

Rytterne fra Sund Vilje gjorde det igen - og mon ikke de også næste år er klar til at tage 10 nye uerfarne ryttere med til Paris - for at vise:

At hvor der er vilje, er der vej...

Læs mere om Sund Vilje her.